If you find the contents useful please leave a note!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παιδικό Δωμάτιο για αγόρι +5, θέμα "Οχήματα & Μεταφορικά Μέσα"

Με αφορμή την ανακαίνιση δωματίου του μικρού Άγγελου, της φίλης μου Ρένας (σμακ!), παραθέτω προτάσεις διακόσμησης για αγοράκι +5.
Στα παιδικά δωμάτια για παιδιά άνω των 5 (εκεί δηλαδή που ετοιμαζόμαστε για το δημοτικό, χρειαζόμαστε χώρο μελέτης κλπ) έχω τελευταία έναν προβληματισμό:
Πόση από την παιδικότητα πρέπει να θυσιάσουμε στη διαμόρφωση του νέου χώρου έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που να έχει διάρκεια.
Σίγουρα δε θέλουμε σε 2-3 χρόνια το παιδί μας να "νιώθει" άβολα στο χώρο του, αλλά δε θέλουμε (και πιστεύω δεν πρέπει) και να το βγάλουμε απότομα από την παιδική του διάθεση.
Αρχικά προτείνω κάποιες κλασικές και ασφαλείς λύσεις σε διακοσμητικά στοιχεία (για έπιπλα σε άλλο post).
Σε αυτό το post θα δείξω διάφορα αντικείμενα με θέμα "Οχήματα & Μεταφορικά Μέσα". All-time classic θέμα που περιλαμβάνει αεροπλάνα και βαπόρια και φίλους καινούργιους για πολύ παιχνίδι...
Αυτοκόλλητα τοίχου:
Υπάρχουν πολλές επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα, τα περισσότερα έχουν πολύχρωμα οχήματα και κομμάτια δρόμου, όπως:




Φωτιστικά. Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε φωτιστικά με θέμα τα οχήματα. Το φωτιστικό είναι από τα βασικά στοιχεία του δωματίου. Τόσο ως διακοσμητικό μέσο, μιας και το μάτι πέφτει αμέσως πάνω του, όσο και ως πρακτικό μέσο σωστού φωτισμού.
Τα αγαπημένα μου στο θέμα μας:



και φωτάκια γιρλάντα
Μαξιλαράκι "αυτοκίνητο".
Χαλάκια:

Κρεμάστρα τοίχου:

Κουτιά αποθήκευσης και κάδος για άπλυτα (απαραίτητα).

Καθρέπτης και κορνίζα

http://www.beckyandlolo.co.uk
Βιβλιοστάτες για την γεμάτη βιβλιοθήκη τους!

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να εντάξουμε σε ένα δωμάτιο όλα τα διακοσμητικά που κυκλοφορούν στην αγορά, τόσο για οικονομικούς όσο και για αισθητικούς λόγους.
Γι' αυτό το λόγο δεν παρουσιάζω και λύσεις για κουρτίνες, λευκά είδη κλπ.
Ένας συνδυασμός αντικειμένων με θέμα και άλλων πιο ουδέτερων θα μας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Ένα ευχάριστο χώρο που θα αρέσει στο παιδί, θα το διασκεδάζει, θα το χαλαρώνει και δε θα το πνίγει.
Άλλωστε καλό θα ήταν η δημιουργία ενός παιδικού δωματίου, να μην καταλήγει σε καταναλωτικό ή δημιουργικό παραλήρημα των μαμάδων...
Σε επόμενα post, ανακαίνιση αγορίστικου δωματίου με θέμα Ποδόσφαιρο, Πειρατές κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου