If you find the contents useful please leave a note!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Γραφείο για παιδικό δωμάτιο-Παιδικό γραφείο


Αν κρίνω εξ ιδίων, τέτοιο καιρό πριν ένα χρόνο άρχισε να με απασχολεί η αναζήτηση του ιδανικού γραφείου για την μικρή μου που θα πήγαινε 1η δημοτικού.

Το ιδανικό βέβαιο για μένα ήταν σχεδόν ουτοπικό, γιατί έπρεπε να καλύπτει ένα σωρό παραμέτρους: Να μου αρέσει αισθητικά, να είναι ταιριαστό με το κρεβάτι και το όλο ύφος του δωματίου, να είναι λειτουργικό στον σχετικά περιορισμένο χώρο χωρίς να "μπουκώνει" το δωμάτιο, να είναι προσιτό οικονομικά(x 2), να έχει αποθηκευτικούς χώρους, να είναι ανθεκτικό και "διαχρονικό" για τα 6 τουλάχιστον χρόνια και τί άλλο να πω;
Ήδη καταλάβατε πως οι πιθανότητες να έβρισκα το ιδανικό πρέπει να ήταν σχεδόν αυτές του τζακ ποτ στο τζόκερ...
Παρόλα αυτά η αναζήτηση (quest θα μπορούσε να χαρακτηριστεί) με εφοδίασε με μπόλικο υλικό.

Μία από τις top υποψήφιες επιλογές μου ήταν το παρακάτω. Ταίριαζε με το κρεβάτι της μικρής , με μεταβαλλόμενο ύψος, κατασκευασμένο από ξύλο, ροδάκια μεταφοράς και επιφάνεια με δυνατότητα ανάκλισης.

Μετά "έπεσα" πάνω στα moll desks και κόλλησα! Τα βρήκα στα LARO και ενθουσιάστηκα! Πολύ λειτουργικά και εργονομικά και κατά τη γνώμη μου πολύ ξεχωριστό design! Αλλά το άτιμο το budget... Μαζί με το εργονομικό κάθισμα το κόστος ήταν εκτός προϋπολογισμού.
Στην κόρη μου που της άρεσε πάρα πολύ της λέγαμε πως, αν το αγοράσουμε, με αυτό θα πρέπει να τελειώσει σχολείο(δ-γ-λ) συν τις όποιες σπουδές της και θα είναι και το δώρο μας για το γάμο της... (υπερβολή!!!)
Γι' αυτούς που διαθέτουν κάτι παραπάνω πάντως θα το πρότεινα σίγουρα.





Από το Pottery Barn απλό και σοφιστικέ. Εξοικονομεί χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται.


Απλό και απέριττο

Άλλη μια κλασική φόρμα.

Φόρος τιμής στο πιο διαχρονικό γραφείο ever!
To Swag Leg desk του George Nelson μετά από 50+ χρόνια τόσο φρέσκο!
Το αγαπώ.

Geo-Table. Γραφείο από μπαμπού από την We:Do:Wood.

Λιτό αλλά όχι αδιάφορο

Μου άρεσαν οι χώροι, πήγα το σχέδιο σε μαραγκό αλλά όπως μου τυχαίνει συχνά είχε πολύ παρεμβατική διάθεση.

google image

Οικονομική λύση και κατάλληλη για μικρούς χώρους. Το σκέφτηκα σοβαρά για αρχική κίνηση και μετά από 2-3 χρόνια να προχωράγαμε σε τελική επιλογή.

Αυτό πέρισυ δεν το είχα δει. Μου αρέσει.


Τελικά κατέληξα στο Galand του Ikea. Αυξομειώνεται το ύψος του, είναι λιτό και προσαρμόζεται στο ύφος του δωματίου, μπορεί να αλλάξει επιφάνεια (χρώμα, μέγεθος, σχήμα) να πάρει προεκτάσεις και διάφορα συμπληρωματικά αξεσουάρ (ράφια, τούνελ για καλώδια, συρτάρακι κλπ.) και ήταν low budget.
Το ραφάκι
Κόλλησα και λίγα αυτοκόλλητα vinyl για να γίνει πιο cute

Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω κάποια στιγμή και σ' αυτό το topic.
Καλή μελέτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου