If you find the contents useful please leave a note!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Βρεφικό Δωμάτιο, Ιδέες & tips για έπιπλα

Ασφάλεια-Ποιότητα-Εργονομία-Αισθητική
Η επιλογή των επίπλων και των διακοσμητικών για το δωμάτιο του μωρού είναι μια ευχάριστη δημιουργική αλλά και πολύ σοβαρή απόφαση.

Στη διαδικασία επιλογής των βρεφικών επίλλων, είναι σημαντικό να επιλέξουμε μεταξύ προϊόντων που πληρούν όλους τους απαραίτητους κανόνες ποιότητας και ασφάλειας (αυτά τα δύο πάνε μαζί).
Τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ποιότητας και Ασφάλειας ορίζονται βάσει των: EN 716-1 και EN 716-2. Τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα έχει υιοθετήσει και ο δικός μας ΕΛΟΤ.
Τα προϊόντα τα οποία επιλέγουμε θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε τις ανάλογες πιστοποιήσεις.

Points in Brief...
-Οι κανόνες επιλογής βρεφικού εξοπλισμού, αφορούν στα υλικά και τα χρώματα (μη τοξικά, προσοχή απαγορεύεται η χρήση μόλυβδου και φορμαλδεϋδης). Προτιμήστε υδροδιαλυτά χρώματα.
-Προτιμήστε έπιπλα από ξύλο και γενικά αποφύγετε τις ενώσεις με κόλλα.
-Τα κάγκελα πρέπει να έχουν συγκεκριμένη μεταξύ τους απόσταση και ύψος ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να σφηνώσει το μωρό ή να πέσει.
-Όλες οι ακμές και γωνίες θα πρέπει να είναι στρογγυλεμένες.
-Τα υφάσματα της κούνιας και των λοιπών διακοσμητικών στοιχείων θα πρέπει να μην είναι εύφλεκτα. Προτιμήστε βαμβακερά και βαμμένα με μη-τοξικά χρώματα.
-Το στρώμα του μωρού, πρέπει να είναι καινούργιο και φυσικά να πληροί και αυτό τους κανόνες ώστε το μωρό να αναπνέει ελεύθερα και να μην ευνοείται η ανάπτυξη ακάρεων και κατ' επέκταση αλλεργιών. Βαμβάκι και κοκοφοίνικας τα πιο δημοφιλή/ασφαλή υλικά.
Επιπλέον το στρώμα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στην κούνια (ή λίκνο) ώστε να αποφευχθεί και πάλι ο κίνδυνος να σφηνώσει κάπου το μωράκι.

Η ενημέρωση και η κοινή λογική (πιστεύω στην ύπαρξή της) είναι δύο απαραίτητοι σύμβουλοι.
Αν κάτι (έπιπλο, αξεσουάρ, διακοσμητικό, θέση) φαίνεται επικίνδυνο ή έστω επίφοβο όσο και χαριτωμένο να είναι, απορρίψτε το!

Αν πρέπει να "κάνουμε έκπτωση", για λόγους οικονομίας, κάτι στην αγορά του βρεφικού δωματίου σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θυσιάσουμε την ασφάλεια/ποιότητα. Ας αγοράσουμε λιγότερα έπιπλα αλλά κατάλληλα.

Για να ελαφρύνω όμως το post, μια ματιά σε διαθέσιμα προϊόντα της αγοράς για το βρεφικό δωμάτιο.

Από τη σειρά Stokke που ακολουθεί το παιδί στα στάδια της ανάπτυξης.

www.stokke.com

Love it
Navy Look!





Pastels!

Classic
www.just4baby.co.uk

Διαφορετική πρόταση από τη Haba.

Ζωάκια της θάλασσας

welcome to the jungle

Compact/πολυχρηστικά έπιπλα που στη πορεία της ανάπτυξης διαιρούνται και δημιουργούν ξεχωριστά κομμάτια.

Έτσι
και έτσι (ναι είναι το ίδιο)


Στην ίδια λογική με το παραπάνω:

www.kidplanet.gr

Τότε που ετοίμαζα και γω το βρεφικό δωμάτιο...
Την αλλαξιέρα ως επιφάνεια την χρησιμοποίησα ελάχιστα. Η μικρή ήταν πολύ ζωηρή και προτιμούσα το άλλαγμα στο κρεβάτι μου που ένιωθα μεγαλύτερη ασφάλεια και παίζαμε κιόλας.
Γενικά μου αρέσουν τα χρώματα και ήθελα σχετικά απλά τα έπιπλα και πιο έντονα χρώματα στα λοιπά διακοσμητικά στοιχεία.
Η επιλογή μας ήταν από την τότε σειρά bebe jou και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Η κούνια χρησιμοποιήθηκε πολύ γρήγορα ως κρεβατάκι (από 1,5 χρονών) γιατί το μικρό μας ζωύφιο δεν άντεχε της φυλακής τα σίδερα (τα κάγκελα της κούνιας).
Η αλλαξιέρα πήγε αποθήκη για να μπει τώρα πια το γραφείο (καμαρούλα μια σταλιά) και η ντουλαπίτσα συνεχίζει να κάνει απόσβεση, μόνο που τώρα χωράει το 1/3 των τεμαχίων μιας και τα ρούχα της κορούλας μου δεν είναι πια ρουχαλάκια...(βρε πως έχεις μεγαλώσει...μπέμπα)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρων άρθρο! Μπορείτε να βρείτε σε μας τα πάντα σχετικά με βρεφικά-παιδικά είδη καθώς και έπιπλα για τη διασκόσμηση βρεφικού και παιδικού δωματίου! http://www.baby-avenue.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή